svideo and linux continued

So in my previous blog entry I mentioned my intial work to get my xvideo output working with Linux. I did notice thought that there was one remaining issue, which was the problem that there was a black border around the computer screen image on the TV. I ended up spending more time on resolving that than I did on getting the thing working in the first place. Anyway Jan aka thaytan told me (after I had already spent quite some hours on the problem) that there is a option called TVOverScan in my xorg.conf file which can be used to get the image to scale up to get rid of black borders like I had. The problem was that whatever I set the TVOverScan too, my nvidia board seemed to ignore it. Adjusting it using nvidia-settings however worked fine. Seems that the TVOverScan in xorg.conf gets ignored, so what I did instead was set up my system to run ‘/usr/bin/nvidia-settings –load-config-only’ on login to solve it. A bit hackish, but it will have to do for now.

Also rediscovered my old issue of nautilus-cd-burner not being able to deal with both my internal cdwriter and my usb dvd burner at the same time. Ended up having to remove the internal drive and rebooting to ge t it to deal with my usb driver properly.

2 thoughts on “svideo and linux continued”

  1. What really sucks is the fact that Xorg doesn’t allow for easy dual screens without having to modify a config file and then restarting the server. *sight* something else that doesn’t ‘Just Work’ :(

Comments are closed.